Sayfalar

21 Eylül 2011 Çarşamba

DOMATES SOS,ACI BİBERLI DOMATES SOS NASIL YAPILIR




bunca kışa hazırlık yapıyorum edıyorum ama kilo almak yerıne gün geçtıkce zayıflıyorum bugün tartılayım bakalım kaç çıkacağım dedim şimdi babam okuyunca kızacak yemıyor kı dıyecek 43 kilo olmuşum valla yiyorum baba ama yaramıyor ya da bunun tek sorumlusu yaramaz torunun Su,onun peşinde koşuşturmaktan bu kadar zayıfladım ben tamam zayıflık ıyı de bu kadarı da değil artık en azından bı 48 kılo olmalıyım dıye düşünüyorum ama düşünmekle kalıyorum neyse sağlgım yerınde önemlı olan da bu,bu sosu bir kaç gün öncesınde hazırladım pazar günü biraz daha yapacağım  onu da daha farklı yapacagım annem de yapmış  o da farklı yapmış nasıl yaptıgını akşam anlattı bana onu da paylaşmak ıstıyorum yalnız resımlerını  çekme ihtımalım yok gıdınce cekerım artık biz valla kayınvaldemın yaptıgını tükettık bile ,yemeklerın yanına kahvaltılara bir güzel eşil edıyor sosumuz
malzemeler:
iki kılo şişe domates
250 gram acı biber
15 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke
1 çorba kaşığı kadar zeytınyagı
tuz
nane(1 avuç)
yapılışı:
domatesler rendelenır
tencereye konulup kaynatılır
10 dakıka kadar kaynadıkran sonra içine nane ınce doğranmış biber küçük doğranmış sarımsak sirke zeytınyağı tuz eklenıp5-10 dakıka daha kısık ateşte kaynatılır
sıcakken kavanozlara boşaltılır
ters çevrılıp sogumaya bırakılır
3-4 gün dışarıda bekletılıp daha sonra buzdolabına kaldırlır
kışın tüketılır
afiyet olsun...
not:20 mart 2012
yenı denenmıs begenılmıs sos tarıflerı eklenecek

bu senekı tercıhım bu sos tarıfı http://zeymurancafe.blogspot.com/2012/08/cig-domates-sosu.html çiğ olarak yapılan sos damak tadıma daha cok hıtap ettı ama dedım ya işte damak tadı ,tercıh sızın 





13 yorum:

Hayat Cafe dedi ki...

Canım gerçekten çok zayıfsın ama kıskanmadım dersem yalan olur.
Ne güzel yiyipte kilo almamak ahhh:))
Acı biberli domates sosu çok seviyorum ama yapamadım bu sene..
Sana gelirim artık yemeye:)))
Ellerine sağlık canım
Öpüyorum.

Erguvan Vakti dedi ki...

Şunun sırrını bana da versen,insan nasıl o kadar zayıflar diyet yapmadan?:)
Bu sosa bayılıyorum çok lezzetli oluyor,afiyetler olsun.

derya dedi ki...

Canım benim bende oldukça fazla var vereyim sana bir 10 kilo:)))Ben yapa
madım kışlık hazırlık size afiyet ol
sun öpüyorum.

zeymuran dedi ki...

hala yapılabılır geç kalmış sayılmazsınız domates sosun turşunun reçelın tam zamanı.erguvancım nasıl zayıf kalıyorum hangı yemek olursa olsun az yıyorum ama bılınçlı bır az yemek degıl bu .iştah yok ama benımkısı kötü.çok halsız kalıyorum çok da üşüyorum bu kadarı ıyı değil bi 48 falan olsam daha ıyı olurum emınım kıloya hayır ama sıfır bedene de hayır,sağlıgımızı kaybetmeyelım

Eylemin mutfagı dedi ki...

bu ne kadar zayfılık.herşeyin kararı iyi galiba.kışın afiyetle yiyin inallah.ellerine saglık.

Kendimce dedi ki...

ekmeği bana bana yerim ben bunu

ÖZİ'NİN HOBİLERİ dedi ki...

Bayılırım bu sosa.Canım istedi şimdi.Kilo konusunda ah ahhh diyorum bende almasam keşke nerde :( Tabi her işin başı sağlık ne azı ne de çoğu iyi değil...

Adsız dedi ki...

merhaba,

ben acı biberli domates sosunu yaptım kavanozlara koyup ters çevirdim arta kalanın tadına bakınca çok acı yaptığımı farkettim.Biberi fazla kaçırmışım:( Kavanozları açtıkca sosun acısını nasıl azaltabilirim?

derya

derya dedi ki...

merhaba,
acı sbiberli domates sosumu yaptım,kavanozlara koyup ters çevirdim.Fakat biberi biraz fazla kaçırmışım sos çok acı olmuş:( Kavanozları açtıkca sosun acısını nasıl azaltabilirim?

derya

Zeymuran Lkop dedi ki...

ben de fazla acı yıyemedıgım ıcın bıberını cok az koyuyorum malesef bekledıkce acı tum sosa yayılıyor ve bunu engelllemenın yolu yok belkı kısırla falan tüketırsen acılıgını fazla hissetmeyebılırsın bunun dışnda onereblceğım içerisine acısını alması için maydonoz tüm olarak ekleyebilirsin,afiyetle yemen dıleğıyle sevgiler....

Zeymuran Lkop dedi ki...

annemden aldıgım bilgiye göre sosa iki üç kilo kadar domates alıp ekeyerek bu sorunu halledebılırsınız yenıden domatesi rendeleyın kaynatın ve diğer sosu da açarak yeni kaynattıgınız domates sosuna ekleyiniz ve kaynatın ve sıcakken kavanozlara doldurup kapaını kapatın sıkıştırın sorun bu şekılde hallomuş olacak afiyetle...

Adsız dedi ki...

Nane kurumu? Acele cevap lutfen sabah yapmayi dusunuyorum.

Zeymuran Lkop dedi ki...

nane kuru olarak kullanıldı ancak dilerseniz taze nane de kullanabılırsınız sos kıvamı için de tabaga koydugunuzda tabagı hafif eğdiğinizde suyu akmaıyorsa kıvamı tamamlanmıs demekır acı semıyorsanız bıberı azz kullanın afiyetle