Sayfalar

20 Haziran 2013 Perşembe

ISPANAKLI MAKARNA TARİFİ

sebzeli makarna tarifi


Daha çok çocuklar için yapmayı tercih ettiğim bir makarna tarifi bazen çocuklara sebze yediremeyiz ama sebzeden de vitamini alsın isteriz böyle durumlarda çareler ararız işte bu makarna tarifi de derdinize çare olacak leziz bir yemek hem lezzetli hem de vitaminli

Ispanak borani yaptığımda mutlaka ıspanaklı makarnayı da  yaparım sebze sularını siz de sakın atmayın çorbalarınızda, makarnalarınızda değerlendirin derim

Ispanaklı makarna yapmıştım Su da Elmas hanımlarda idi tabağa koyup kızıma da götürdüm Fatmanur ablasına kızıma yedirmesini rica ettim bir kaç gün sonra Fatma nur telefon açtı makarna çok hoşuna gitmiş olacak ki tarifini istedi biliyorum makarnayı herkes yapar ama önemli olan onu lezzetli hale getirmektir püf noktalarına dikkat ederek başkalarından daha lezzetli makarnalar yapabilirsiniz böylece makarna sizin için kurtarıcı yemek olmaktan çıkacak baştacı olacaktır gerçi çocuklar için makarna ,köfte ve patates her zaman bir numaralı yiyeceklerdir e yanında da onaylamasak da cola .cola yerine ayran ya da meyve suyu da güzel olmaz mı bence süper olur

ISPANAKLI MAKARNA

ıspanaklı makarnanın malzeme listesi
yarım paket fusuli burgu makarna(Barilla tercih ediyorum)
1 buçuk litre ıspanak suyu
tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağ

ıspanaklı makarna sosu:
1 çorba kaşığı tereyağı
biraz sıvı yağ
yarım çorba kaşığı domates salçası
yarım çorba kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı kadar makarnanın haşlama suyu

ISPANAKLI MAKARNA NASIL YAPILIR:

  • ıspanaklar çok temiz kalacak  şekilde 4-5 defa bol suda yıkanır durulanır
  • bir tencereye bolca su koyulup kaynamaya bırakılır
  • su kaynama noktasına ulaşınca içerisine ıspanaklar bırakılır
  • ıspanakların rengi dönüp yumuşayıncaya kadar haşlanır
  • ıspanaklar bir süzgeç yardımıyla süzülür ve suyu makarnada kullanılmak üzere bir tencereye alınır
  • ıspanak suyu tekrar kaynama noktasına gelinceye kadar beklenir
  • su kaynayınca tuz eklenir
  • makarna suya ilave edilir
  • bir çorba kaşığı kadar sıvı yağ damlatılır
  • kapağı kapatılmadan pişmeye bırakılır
  • makarna yumuşayınca süzülür
  • bir miktar suyu sosta kullanılmak üzere ayrılır
  • makarnalar hafifçe soğuk sudan geçirilir suyu süzülür
  • makarna tenceresine bir miktar sıvı yağ eklendikten sonra tereyağ ilave edilir fazla harlı olmayan ateşte yağ eritildikten sonra domates ve biber salçası ilave edılır 30 saniye kadar kavrulduktan sonra makarna suyu eklenir hızlıca karıştırılır ve sos kıvamını alınca makarnalar eklenir,karıştırılır
  • sıcak olarak servise sunulur
  • afiyet olsun...
  • makarnayı makarna yapan haşlama zamanı ve de kullanılan sosun kalitesidir güzel hazırlanmış bir sos makarnanızı lezzetli hale getirir.
  • fazlaca yumuşamış bir makarnadan kimseye fayda gelmeyeceğini bilmek yerinde olur çok haşlanan makarna hamurlaşır ,yapış yapış olur ve lezzeti gider
  • al dante kıvamında sert değil yumuşak da değil kıvamında olmalıdır bu da zannımca dakika tutmadım yaklaşık olarak 8-10 dakika arası olmalı


zeymurancafe.blogspot.com da yayınlanan tüm tarif ve resimler korumalıdır izinsiz veya link göstermeden kullanılamaz emeğe saygı




2 yorum:

cevizlitarcinli dedi ki...

offf off harika görünüyor,zaten makarnaya ayrı bir sempatim var :))

Ellerine sağlık..
Sevgiler.

Sema Kaya dedi ki...

Ahh makarnaya dayanamadığımı biliyorsunuzdur umarım.Zaten 2 kilo fazlam var bu görüntüye dayanamayıp makarna yaparsam günahı size:)